Ilgstošas ​​smaržas - kā pareizi izsmidzināt smaržas?

 

Augstas kvalitātes un ilgstošas ​​smaržas ir kā vizītkarte-tās var definēt cilvēka personību un ietekmēt viņu pirmo iespaidu.
Nelieli triki var palīdzēt vai pilnībā sabojāt pat populārāko smaržu aromātu. Tāpēc elpošanas mākslai vajadzētu kļūt par ieradumu katram no mums.


Ilgstošas ​​smaržas un to etiķete

Papildus daudzajiem etiķetes noteikumiem ir arī tie, kas saistīti tikai ar smaržām. Vissvarīgākais ir tas, ka smaržu nevar būt pārāk daudz, un tiek teikts, ka aromāts ir jājūt rokas garumā. Tādējādi ilgstoša aromātu taka var nozīmēt sliktu garšu. Pat ja ļoti spilgts, Austrumu Tiek izvēlētas smaržas, tās nevar justies pārāk intensīvi.

Ilgstošām smaržām raksturo aromāts, kas tiek atklāts pakāpeniski, tāpēc dienas laikā ar vienu pudeli var pietikt neatkarīgi no plānotajām darbībām.

Tomēr ieteicams izvēlēties unikālas smaržas īpašiem gadījumiem: tām var būt daudz intensīvāka aromāta - šai nolūkam bieži tiek izvēlētas nišas smaržas.

Etiķetes eksperti arī iesaka izvēlēties smaržas saskaņā ar gadalaikiem. Ir vērts izvēlēties svaigāku, vieglāku smaržu siltajai sezonai un smagākiem, intensīvākiem aromātiem aukstajai sezonai.
Tomēr visiem tiem jābūt augstas kvalitātes un augstas koncentrācijas.

Etiķetes noteikums, kas visbiežāk tiek pārkāpts, ir tas, ka jūs varat smaržot tikai mājās. Ir gandrīz ierasts nēsāt smaržas rokassomiņā un izmantot to tikai vajadzības gadījumā. Tomēr ir ieteicams izvairīties no smaržu izsmidzināšanas sabiedriskās vietās ar daudziem cilvēkiem, un automašīna vai vannas istaba tam ir daudz piemērotāka.


Kā pareizi izsmidzināt smaržas?

Ilgstošas ​​smaržas ir atkarīgas arī no vietas, kur tās tiek izsmidzinātas. Kur izsmidzināt smaržas?
Padomi, kā pareizi izsmidzināt smaržas, parasti attiecas uz to, kur aromāts tiek izsmidzināts. Interesanti, ka galvenās vietas, kur vīriešiem un sievietēm ieteicams aromāts atšķirties.

Vīriešiem ieteicams izsmidzināt smaržas pie apakšējās žokļa, kakla zonā un pleca zonā ir ne mazāk svarīgi. Sievietēm ieteicams izsmidzināt smaržas aiz ausīm un uz kakla un krūtīm. Tikai sievietēm ieteicams smaržot teļu un potīšu zonas.

Smaržas ir lieliski atklātas "pulsējošās" vietās, kur jūtas karstākie punkti. Tāpēc vīriešiem un sievietēm vajadzētu atcerēties, ka smaržo apakšdelmi un iekšējie elkoņi.

Vissvarīgākais, kas jāatceras, ir tas, ka smaržas nevar iemest ādā - pietiek ar miglu. Smaržojot, smaržu pudele jāatstāj apmēram 10–15 centimetru attālumā no ādas. Ieteicams arī izsmidzināt smaržas uz sausas, bet silta ādas.

Smaržas ilgāk paliek uz matiem, bet jūs varat tos laiku pa laikam izsmidzināt - pretējā gadījumā matiem ir risks izžūt.

 

Izsmidziniet smaržas uz ādas vai drēbēm?

Viens no galvenajiem jautājumiem ir tas, vai ir vērts ar smaržot drēbes. Patiesība ir tāda, ka smaržas tiek radītas atbilstoši dažādām kompozīcijām, kas pakāpeniski atklātas saskarē ar ādu: tas ir atkarīgs no aromāta notīm un paša ādas tipa.

Smaržas uz drēbēm var smaržot pilnīgi savādāk. Lai arī nav nepieciešams smaržot drēbes, aromāta stila aksesuārs, piemēram, šalle, var atdzīvināt jūsu izskatu.

Izmantojot atbilstošas ​​smaržas, jūs varat izsmidzināt drēbes ar atšķirīgu aromātu nekā āda. Bet tas jādara uzmanīgi - nav nekas sliktāks par nepatīkamu aromātu kombināciju, kas kairina degunu pat dažu metru attālumā.

Ideāls veids, kā smaržot drēbes, ir nēsāt tās caur smaržu mākoni, nevis izsmidzināt tās tieši uz auduma. Ieteicams izmantot smaržas uz dabiskākajiem materiāliem, jo ​​smarža kļūst reālāka.


Smaržu koncentrēšanās - kas jums jāzina?

Ilgstošas ​​smaržas ir atkarīgas ne tikai no to cenas - daudz svarīgāka ir smaržu koncentrācija. Tīras smaržas ir apzīmētas ar burtiem PP (tīra parfum). Šie burti nozīmē, ka smaržu koncentrācija var sasniegt līdz 40 procentiem. Šāda smarža ir ļoti intensīva, tāpēc pudelēm parasti pat nav aerosola, tāpēc to nav pārāk daudz. Tīras smaržas var ilgt līdz 20 stundām.

Eau de parfum ir atzīmēts ar EDP un satur līdz aptuveni 20 procentiem aromātisko savienojumu. Viņi var palikt uz ādas apmēram 10 stundas, un tā ir viena no populārākajām smaržām pasaulē.

Daudz zemākas koncentrācijas ir tā sauktās Tualetes ūdens, saīsināti kā EDTApvidū Eau de tualetes cena ir daudz zemāka nekā faktiskās smaržas, bet smaržas koncentrācija sasniedz tikai 10 procentus un ilgst līdz 6 stundām.

Zemākā koncentrācija ir ķermeņa migla - Tas sasniedz tikai 3 procentus, tāpēc tas ir skaidri jūtams uz ādas tikai dažas stundas. Pēc tam šķiet, ka smarža pilnībā izzūd.

Tāpēc ir jānovērtē, kādu efektu jūs sagaidāt no smaržām. Ja vēlaties, lai aromāts būtu ilgs ļoti ilgu laiku, tualete vai ķermeņa migla noteikti neatbilst jūsu cerībām.


Kā pareizi izsmidzināt smaržas, ja aromāts nav jauns?

Patiesība ir tāda, ka smaržām ir arī derīguma termiņš, kas parasti ilgst pat trīs līdz piecus gadus, tāpēc atvērta smaržas pudele var ilgt ilgu laiku, ja to pareizi glabā.

Ja smaržas ilgstoši neizmanto, ieteicams to novērst no tiešiem saules stariem. Labākais veids, kā tos ilgāk saglabāt, ir tos atdzesēt.

Ne jaunas smaržas var arī atjaunot, pievienojot jaunas aromātu piezīmes. Ja smaržas ir līdzīgas, papildu aromāts var atdzīvināt un atjaunot nedaudz nogurušas smaržas.

Tomēr parfimērijas vienbalsīgi saka: ja atradīsit pareizo smaržu, tas jūs pavadīs visu mūžu. Un pareizi aromātisks, izvēlēts aromāts kļūs par vienu no vadošajiem stila detaļām.